Faktalink

AT-opgave 2018 - "Alternativer - ideer til forandring og fornyelse"

13.02.18
Skal du skrive AT-opgave på STX i år, eller kender du en der skal, så er her nogle bud på hvor du kan finde hjælp til din opgave.

Som noget helt nyt kan du nu få teksterne i Faktalink og Forfatterweb læst op. Aktivér Læs op-knappen ved det afsnit du vil høre. 

Opgave A: 
Du skal undersøge et problem, hvor det centrale er, at et eksisterende alternativ til den fremherskende praksis ikke er slået bredt igennem. Du skal gøre rede for både den fremherskende praksis og alternativet samt udarbejde og vurdere et forslag til en innovativ løsning af problemet. 
Du skal anvende viden og metoder fra to fag til besvarelse af opgaven. Metoderne skal være forskellige, og det ene fag skal være på mindst B-niveau. 

Opgave B:
Du skal undersøge og diskutere en sag, hvor det centrale er forskellen mellem en fremherskende opfattelse eller praksis og et alternativ. Du skal vurdere, i hvilken grad alternativet har ført til eller kan føre til ændringer og diskutere konsekvenserne af alternativet. 
Du skal anvende viden og metoder fra to fag til besvarelse af opgaven. Metoderne skal være forskellige, og det ene fag skal være på mindst B-niveau. 

Årets emne er meget bredt. Indenfor alle fagområder kan "Alternativer - ideer til forandring og fornyelse" tænkes ind.
Tænk bare på nye genbrugstrends, nye energikilder, nye kostråd, slankekure, robotteknologi eller nye opdragelsesmetoder? Det kunne også være eksperimenterende kunst, teknologiske og industrielle revolutioner, konspirationsteorier eller hvad med avantgarde jazz?
Når nyheder forvanskes med Fake News eller der bliver gjort nye store videnskabelige opdagelser eller laves eksperimenterende kræftforskning/-behandling, så er det også gode bud på årets AT-emne 2018: "Alternativer- ideer til forandring og fornyelse".

Vi lever i et videnssamfund, hvor traditionelle forestillinger konstant udfordres af alternative ideer.
Årets AT-emne fokuserer på hvordan og i hvilke sammenhænge alternative ideer kan provokere og revolutionere den etablerede viden og praksis.

 

Go' arbejdslyst! Og kig endelig ind på biblioteket, hvis du får brug for hjælp undervejs.