Hirtshals Bibliotek

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 15:00
Pris:
Gratis
Målgruppe

Husker du? – Hirtshals i 80’erne

Velkommen til Hirtshals i 80’erne. Årtiet hvor Hirtshals blev udnævnt til årets by, Nordsømuseet slog dørene op for første gang og byen fik hele to royale besøg. Skete der noget i Hirtshals, var den lokale fotograf Ole Vestergaard på pletten. Udstillingen er et udpluk af Ole Vestergaards pressefotos til Hirtshals & Bindslev Avis i perioden 1984-1991.

Kan du huske Janes sol- og Helsecenter, Hirtshals Biograf, kagebådsspisning i Nørregade og de royale besøg i 1984 og 1989?
I anledning af Hirtshals bys 100-års jubilæum kan du få et glædeligt gensyn med Hirtshals by, som den så ud i 1980’erne - årtiet hvor Nordsø-museet slog dørene op for første gang, Nørregade blev omdannet til gågade, Hirtshals blev udnævnt til årets by og puddelhår og campinghabit var sidste skrig.

Billederne i udstillingen stammer alle fra en stor fotosamling af billeder taget til Hirtshals-Bindslev Avis af den lokale fotograf Ole Vestergaard. Billederne blev indtil 2006 opbevaret på Hirtshals Rådhus og har siden 2007 indgået i Hjørring Kommunearkivs samlinger. Arkivet har længe ønsket at gøre noget ud af de mange herlige fotos og med en økonomisk håndshækning fra Sigurd og Margit Espersens Familiefond og Nordea Fondens lokalpulje kunne udstillingen realiseres her i jubilæumsåret.