Serie
Tænkepauser : 40 ;
I Kina spiser de hunde. Det gør vi ikke i Danmark, men til gengæld elsker vi sild med karrysalat til alle andres store undren. Læs om smag og mad i den seneste udgivelse af Aarhus Universitetsforlags populære serie "Tænkepauser". Forskningsbaseret viden formidlet til lægfolk
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.101
Beskrivelse
Indhold: Smagssanser ; Et fælles anliggende ; Kulturens indflydelse ; Smagens politik
ISBN
9788771245103
Udgave
1. oplag (2016)
Omfang
60 sider
Forlag
Aarhus Universitetsforlag
Børn/voksen
alment niveauvoksenmaterialer
På hjemmesiden
- Nyhed
Maden mellem os
Er maden stadig et samlingspunkt? Mad og drikke har alle dage spillet en væsentlig rolle, når mennesker mødes. Lige fra stenaldermanden, som selv nedlagde sit bytte og tilberedte maden over åben ild. Til festlighederne i middelalderen med mjød og flæsk, hvor den voksende handel internt i Europa bød på nye smagsoplevelser. Frem til i dag, hvor samtalekøkkenet er det primære rum i boligen, som er tiltænkt, som ordet antyder, samtale - familien mødes og deler deres hverdagsoplevelser, men hvor digitaliseringen og moderne medier i stedet fremprovokerer en ganske anden virkelighed.Læs mere
Anmeldelser
Lektørudtalelse
Endnu et hit i serien. Velskrevet, interessant og tankevækkende forskning formidlet i topklasse