- Bog
Mad og regionalitet - dansk madhistorie
(2015)
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret (nogle i farver)
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.101
Med bidrag af
Beskrivelse
Indhold: Fødevarer og regionalitet / Af Lulu Anne Hansen og Flemmimg Just. Mie Buus: Ålemad i den vestlige del af Limfjordslandet. Bettina Buhl: Madlavning i Østjylland fortalt af østjyderne selv : fødevarer, madlavning og måltider i efterkrigstiden. Anne Marie Overgaard: Fastholdelse og revitalisering af kosttraditioner ved Vadehavet. Inge Adriansen: Det sønderjyske køkken - særpræg tradition og fornyelse. Mette Eriksen Havsteen-Mikkelsen: Modne æbleskiver eller friske råvarer : en region, flere kulturer - om revitalisering af ærøsk traditionsmad. Else-Marie Boyhus: Lolland-Falsters frugtbare herlighed. Smagen af Bornholm - ordinær og eksotisk og stadig i live / Af Thomas Guldbæk og Jacob Bjerring-Hansen. Karakteristik af danske fødevarer i 1990'erne : Euroterroir i dansk perspektiv
ISBN
9788789429397
Udgave
1. oplag (2015)
Omfang
175 sider
Forlag
Dansk Landbrugsmuseum
Børn/voksen
alment niveauvoksenmaterialer
På hjemmesiden
- Nyhed
Maden mellem os
Er maden stadig et samlingspunkt? Mad og drikke har alle dage spillet en væsentlig rolle, når mennesker mødes. Lige fra stenaldermanden, som selv nedlagde sit bytte og tilberedte maden over åben ild. Til festlighederne i middelalderen med mjød og flæsk, hvor den voksende handel internt i Europa bød på nye smagsoplevelser. Frem til i dag, hvor samtalekøkkenet er det primære rum i boligen, som er tiltænkt, som ordet antyder, samtale - familien mødes og deler deres hverdagsoplevelser, men hvor digitaliseringen og moderne medier i stedet fremprovokerer en ganske anden virkelighed.Læs mere
Anmeldelser
Lektørudtalelse
Nok et smalt emne, men et tema, som er blevet meget aktuelt i de senere år, med en stigning af produkter, som bliver markedsført som lokale og regionale og dermed gør dem til noget til unikt. Alle artikler er skrevet af fagfolk, og de er meget læsværdige for interesserede