Om danskernes mad- og indkøbsvaner lige fra slik til frugt og grønt. Indeholder fakta og lejlighedsvis holdninger til indkøbs- og spisevaner, krydret med historiske fortællinger omkring nogle af de store danske madvirksomheder som fx Mou, Toms og Tulip
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
På hjemmesiden
- Nyhed
Maden mellem os
Er maden stadig et samlingspunkt? Mad og drikke har alle dage spillet en væsentlig rolle, når mennesker mødes. Lige fra stenaldermanden, som selv nedlagde sit bytte og tilberedte maden over åben ild. Til festlighederne i middelalderen med mjød og flæsk, hvor den voksende handel internt i Europa bød på nye smagsoplevelser. Frem til i dag, hvor samtalekøkkenet er det primære rum i boligen, som er tiltænkt, som ordet antyder, samtale - familien mødes og deler deres hverdagsoplevelser, men hvor digitaliseringen og moderne medier i stedet fremprovokerer en ganske anden virkelighed.Læs mere
Anmeldelser
Weekendavisen, 2017-12-29
Weekendavisen, 2017-12-29Lektørudtalelse
Bogens kapitler er virkelig velunderbyggede med en enorm mængde statistik, forfatteren er godt inde i stoffet, og emnet er oppe i tiden. Det fungerer godt med afvekslingen mellem nutidige fakta og de historiske tilbageblik. Figurerne, der afslutter hvert kapitel, giver et godt overblik om end jeg synes de fremstår lidt gnidrede