Læsefamilier
Læsefamilier

Læsefamilier - Ikke flere ledige pladser

28.05.18
Nærværet er truet - 75 læsefamilier tager kampen op Hjørring Bibliotekerne søger i øjeblikket deltagere til et nyt pilotprojekt, der skal tage kampen op mod manglende nærvær i det moderne familieliv.

Hverdagen er fyldt med skærme, apps og aftaler, der ligger på lur efter vores tid og stjæler os fra hinanden.
En moderne familie bruger i gennemsnit 8 timer om ugen sammen. 7 ud af 10 forældre siger, at den tid ikke bruges på nærvær og sociale aktiviteter, men i sofaen foran skærmen.
‘Læsefamilier’ er fire nordjyske bibliotekers svar til travle forældre på, hvordan man skaffer sig ekstra øjenkontakt, fællesoplevelser og nærvær med sin familie.

Abonnement på nærvær

Efter samme abonnementsmodel som kendes fra fødevare- og måltidskasser, abonnerer læsefamilierne hver måned på en læsepose. I Læsefamiliernes tilfælde er posen fuld af unikke, litterære fællesoplevelser - parat og lige til at tage ud af posen, uden optøning.
Indholdet i ‘oplevelsesposerne’ er nøje sammensat af et ekspertteam til at engagere og samle bredt - og i særlig grad til at prikke til læseiver og nysgerrighed.
En typisk ‘pose’ bevæger sig inden for et vidt spektrum af temaer og på tværs af bibliotekets materialer og indholdskategorier - lige fra bøger, brætspil, dvd’er, musik, quizzer, krea eller invitationer til aktiviteter og specielle events ud af huset.

Læseposen er sammensat sådan, at den aktiverer hele familien og kan tages i doser, der let kan indarbejdes som små samlende nedslag i hverdagen.
Tilbuddet er gratis og man kan abonnere på op til 6 poser, der hentes og afleveres på biblioteket.

Bliv en af de 75 læsefamilier

Projektet med læsefamilierne kører fra uge 25 til året ud, og søger stadig familier i Hjørring, Aalborg, Brønderslev og Rebild kommune.
Som læsefamilie bliver man en del af et aktivt netværk af andre læsende familier, der får adgang til unikke, sociale oplevelser og får coaching i at skabe de bedste læse-, hygge- og litteraturrammer for hele familien.
Der er ingen formelle krav til familiens sammensætning eller størrelse - men projektet er møntet på familier med mindst et større barn i alderen 10+.

Der er i første omgang kun 75 pladser i projektet, hvoraf de 15 er i Hjørring Kommune, så skriv til mette.eichhoey@hjoerring.dk eller anne.heidmann@hjoerring.dk, hvis det kunne være noget for din familie.
Du kan også ringe til Mette Eich-Høy på tlf. 72334813 eller til Anne Heidmann på tlf. 72334806.

Læs mere her.

Læsefamilier er et projekt støttet af midler fra Slots- og Kulturstyrelsen med deltagelse fra Brønderslev Bibliotek, Hjørring Bibliotekerne, Rebild Bibliotekerne og Aalborg Bibliotekerne.