Kulturkaravane Nord

16.04.18
Karavane bringer glød og glimt til hverdagen.

Fra midt i april til oktober slynger en karavane med De Nordjyske Biblioteker, PixlArt og Det Jyske Musikkonservatorium sig gennem Nordjyllands 11 kommunale landskaber.

Med sig har de unikke kulturtilbud og oplevelser til nordjyderne, hvor de lever og bor.

Vi går og stirrer på den hver eneste dag. Hverdagen. Bliver blinde over for den, og dens muligheder. Ofte skal der noget udefra for at få os til at se det.

I de kommende måneder vil Kulturkaravane Nord sørge for, at du får øje på din hverdag - dens mirakler, undersider og perspektiver.

Det starter alt sammen i Hjørring i uge 16, men bor du i Nordjylland vil kulturkaravanen før eller siden nå forbi dig og din kommune.

Det kan du opleve: www.kulturkaravane.dk 

Det fænomenale i det lokale

Kulturkaravane Nord er et samarbejde mellem en række kulturinstitutioner, der sammen med de nordjyske biblioteker stævner ud med ambitionen om at skabe fænomenale oplevelser med afsæt i den lokale underskov af kreative kræfter og varianter af hverdagen.

Karavanen byder på unikke kulturtilbud - som fx brevskrivningskoncerter, lyrikbanko, udstregningspoesi, samtalesaloner mm.  - men tager ellers form efter tilbud og happenings, som skabes sammen med lokale kunstnere, kulturskoler, nærmiljøer og dig.

Pludselig kan der således en dag hoppe et band ud i den lokale skolegård og give en koncert; det lokale forsamlingshus kan blive ryddet til opførslen af et værk komponeret for dyt- og advarselshorn fra biler, traktorer, og mejetærskere, m.m - eller det lokale bibliotek transformeres om til en godnatskattejagt med oplæsning fra ”Godnat, sagde katten”.