Sysseltinget

Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris:
Gratis
Lokalitet
Danmark
Udstilling

Der var engang… Sysseltinget

04.04.18
Hjørring kan i år fejre 775 års jubilæum, og derfor laver vi i samarbejde med bl.a. Vendsyssel Historiske Arkiv og Jørgen Basse Larsen en udstilling om ét af de kulturhuse, som rigtig mange hjørringensere har et forhold til: det nu hedengangne Sysseltinget.

Kom og dvæl ved en fantastisk fortid, når vi udstiller fotos og effekter fra tiden med Sysseltinget.

Om Sysseltinget
Foreningen Sysseltinget opstod i 1976 på foranledning af lokale musikere og musikfolk. Foreningen fik til huse i Jørgen Storms gamle pakhus på Banegårdspladsen 2, som Hjørring Kommune stillede til rådighed. Sysseltinget blev et bredt kulturelt omdrejningspunkt
i Hjørring med musik i adskillige genrer samt teater, foredrag, film m.m. Foreningens aktiviteter blev varetaget af frivillige. Huset var endvidere samlingssted for adskillige af Hjørrings foreninger, ligesom der var indrettet øvelokale til amatørmusikere. 

Sysseltinget

Sysseltinget præsenterede mange musiknavne før de slog igennem, f.eks. TV2, Thomas Helmig, Lars Lilholt m.fl., og mange kendte musikere er udsprunget af miljøet omkring Sysseltinget. Stedet blev et af landets anerkendte spillesteder både blandt musikere og publikum.
Kilde: vendsysselwiki.dk